Ma avattuk fel Kisrécsén az 1848-as emlékművet, rajta annak a 13 Hősnek a nevével, akik elestek a szabadságharcban... nevük lett, emlékezhetünk rájuk ezután.

A kopjafát testvértelepülésünk, Székelyszentkirály lakói adományozták nekünk. Vigyáztunk egymásra, a szabadtéren is tartotta az a kb. 20 ember a távolságot, aki eljött ünnepelni.

Nem értünk egymáshoz, nem volt az üdvözléskor puszi, kézfogás, de a mosoly ott ragyogott az arcokon és a szívünkig ért. Amikor írtam a beszédet, akkor döbbentem rá, hogy ez a március 15.-ei dátum hányszor okozott olyan helyzetet, amikor össze kellett fognunk. Utoljára hét éve... akkor az időjárás miatt fogott össze az ország az utakon levőkért. Emlékszem, aggódva néztem a híreket, próbáltam én is segíteni és örültem, hogy minden családtagom biztonságban van. Most pedig itt az új vírus... ez egy új kihívás mindnyájunknak.


"Ha nagyapáinknak a fronton kellett védeni a hazát, apáinknak a terror ellen kellett védeni a demokráciát a tereken, nekünk a kanapén kellene maradnunk.....csak menni fog!!!!"


Éljünk empatikusan és tudatosan! Vigyázzunk magunkra és egymásra... mindenki fontos!

 

Tóth Lucia Krisztina

 

 

 

Copyright © 2022 kisrecse.hu. Minden jog fenntartva.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.