Tisztelt Kisrécsei  Lakosság!

 

Településünkön tudomásunk szerint nincs koronavírussal fertőzött beteg, de úgy gondolom, a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedésre is szükség van:

 

A Nagyrécsei  Óvodában és Bölcsődében mindnyájunk egészségének védelmében rendkívüli szünetet rendeltek el március 17.-tól -2020.április 3-ig. Az iskolák bezárását a kormány elrendelte, az iskolai szünetben kérjük a szülőket, hogy gyermekeik lehetőség szerint tartózkodjanak otthon, felügyelettel! Orbán Viktor miniszterelnök úr, úgy jómagam is azt kérjük, lehetőség szerint ne a nagyszülők vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyermekekre, hiszen leginkább rájuk nézve veszélyes a vírus.

A Kultúrházban rendezvényt mindaddig nem szervezünk, Könyvtári nyitva tartás nem lesz, míg a kialakult helyzet nem rendeződik.

A Zalakomári Közös Önkormányzati Hivatalban szünetel a személyes ügyfélfogadás, így Kisrécsén is 2020. március 17-től határozatlan ideig szüneteltetjük a személyes ügyfélfogadást, egyúttal kérjük az ügyfeleket, hogy elektronikus úton Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,  vagy telefonon intézzék az ügyeiket.   Telefon hivatali mobil : 06/30 743 8416,

Tóth Lucia polgármester telefonszáma: 06/30 696 6750

Kizárólag azokban az ügyekben megengedett az ügyfélfogadás, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét. Amennyiben a személyes jelenlét szükségessége kérdéses, kérjük, hogy telefonon egyeztessenek az illetékes ügyintézővel a 93/386-017-es telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a fenti elérthetőségen

Felhívom a lakosság figyelmét a továbbiakban arra, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és a betegek látogatását is mellőzzék!

A távolságtartás és a kézmosás az egyik legjobb módszer a vírus terjedésével szemben.
Fontos kiemelni, hogy a koronavírust érintő hírekkel kapcsolatban mindig valós információkat szerezzenek Weboldal: https://koronavirus.gov.hu/ érhetőségeken:
Telefon:0680/277-455,0680/277-456 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Hazaérkezőkkel kapcsolatos tájékoztatás: Abban az esetben, ha Ön külföldről (első sorban Olaszország, Ausztria,) érkezett haza, akkor hazajövetelét követően külföldi terület elhagyásától számított 14 napig kísérje fokozott figyelemmel  egészségi állapotát, és önkéntesen ne hagyja el lakóotthonát. Amennyiben ez idő alatt belázasodna, légúti tünete jelentkezne (köhögés, légszomj) lépjen kapcsolatba, hívja fel a háziorvosát és a kapott instrukciókat tartsa be. A háziorvos, illetve a területileg illetékes járási/kerületi népegészségügyi osztály dönt a további teendőkről, az aktuális eljárásrend szerint. Tünetmentes személy laboratóriumi vizsgálatának elvégzése szükségtelen, szakmailag nem indokolt.

Háziorvos elérhetősége: Dr. Éberling György Nagyrécse Telefon: 93/371-009

Kisrécse, 2020.03.16.

 

Megértésüket és együttműködésüket megköszönve:
                                                                              

                                                                                          Tóth Lucia Krisztina polgármester

Copyright © 2022 kisrecse.hu. Minden jog fenntartva.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.