Kedvezményezett neve:   Zala Megyei Önkormányzat

Projekt megvalósításban résztvevő konzorciumi partnerek:

Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.,

Kisrécse Község Önkormányzata.

Projekt címe:

Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Nagykanizsa között

Projekt azonosítószáma: TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00004

Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2016. július 1.

Projekt befejezésének tervezett időpontja: 2019. június 30.

Projekt elszámolható összköltsége: 162.920.294,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Támogatás összege: 162.920.294,- Ft

 

Projekt szakmai tartalma:

  1. a) projekt célja

A projekt célja olyan kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása, amelyek a munkahelyek megközelítése, a közszolgáltatások elérése, és a közösségi közlekedés megközelíthetősége révén megteremtik a fenntartható közlekedés feltételeit a településeken és a települések között, valamint hozzájárulnak a biztonságos közlekedéshez, a zaj- és légszennyezés csökkentéséhez, az egészségmegőrzéshez, és az élhetőbb települési környezet kialakításához. Cél, hogy magas szolgáltatási szintű, harmonikus vonalvezetésű és biztonságos létesítményt épüljön, ezáltal a hivatásforgalmú kerékpározás elterjesztése oldódjon meg. További cél, hogy a tervezett létesítmény megvalósulása során a lehető legkevesebb veszteség érje a természetes, és tulajdonjogi környezetet.

  1. b) a projekt szakmai-műszaki tartalma

A projekt konzorciumi együttműködésben valósul meg, a konzorcium vezetője a Zala Megyei Önkormányzat. A konzorcium további tagjai: Kisrécse Község Önkormányzata és a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

 

A projekt keretében az alábbi kerékpárosbarát fejlesztések valósulnak meg:

 

  1. A) Teljes település vagy településrész közlekedési úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, átépítésével: Nagykanizsa közigazgatási határa és Kisrécse között 2,65 km hosszon önálló kétirányú kerékpárút létesítése, 2,4 m útburkolat építés két réteg aszfalttal, a szükséges árok és padkarendezéssel és forgalomtechnikai megoldásokkal. Projekt részletes bemutatása: Kisrécse - Nagykanizsa közigazgatási határa között építendő kerékpárút célja a településről a munkahelyek megközelítése, a közszolgáltatások elérése, mely által a közösségi közlekedés megközelítését is szolgálják, illetve az egészséges életmódhoz is hozzájárulnak, összességében az élhetőbb település kialakítását célozzák.

 

Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenységek:

 

  1. A) Nyilvánosság biztosítása: a vonatkozó kommunikációs csomagnak megfelelő nyilvánossági feladatok kerülnek megvalósításra.
  2. B) Kerékpáros közlekedést népszerűsítő, közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampány: kerékpáros kultúra emelésére hivatott népszerűsítő, oktató, ösztönző kampányok, rendezvények, bebiciklizés megvalósítása;
Copyright © 2022 kisrecse.hu. Minden jog fenntartva.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.